Storkok

Ja, nu har skolorna börjat igen och jag börjar nytt jobb om ett par veckor, så därför tar jag den här veckan i akt och fyller upp frysen med matlådor så jag ligger ett steg före. Idag blev det en halvt om halvt improviserad gulasch. Den blev god men tog lite längre tid än jag tänkte.
 
Gulasch ca 8 port
 
800 gram högrev
2 gula lökar
3-4 morötter
2 röda paprikor
nästan en hel vitlök (efter smak)
2 burkar krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1,5 liter vatten
1-2 msk margarin
8 potatisar
3-4 msk tomatpuré
1,5 dl rött vin
ca 10 vitpepparkorn
salt
svartpeppar
chillipeppar
paprikapulver
en nypa kanel
en nypa kardemumma
 
Skär lök, vitlök, morötter, paprikor och kött i tärningar, och fräs tillsammans med margarin i en stor gryta tills det kommit ut gott om vätska och köttet fått fin färg.
Fyll på med krossade tomater, buljongtärningar, vatten, vitpepparkorn och tomatpuré. Låt det hela koka upp och skär potatisen i tärningar under tiden. Häll i potatis och rött vin. Om det slutar koka, så låt det koka upp igen innan du sänker värmen på spisen, grytan ska bara sjuda lätt. Gör en grundkryddning och låt det hela puttra i ca 1 timme, tills köttet är ordentligt mört. Smaka av med mer kryddor, och servera sedan, gärna tillsammans med en klick grekisk yoghurt och surdegsbröd.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0