Svamprisotto



Svamprisotto, 4 port.

4 dl avorioris
1 gul lök
1 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
ca 300 gram förvälld svamp, ex kantareller, taggsvamp och/eller champinjoner
smör till stekning av löken
salt
svartpeppar
en nypa ingefära
lite chilipeppar
1 tsk dragon

Hacka löken och stek lätt i en gryta med lite smör. Häll i riset och stek det blankt, tar någon minut. Häll på vin och lite av buljongen, och koka upp. Låt skjuda och tillsätt resterande buljong i omgångar när tidigare vätska börjar koka in i riset. När all buljong är i grytan hälle rdu i svampen, med spad, kryddar, smakar av och låt skjuda tills riset är mjukt och risotton är krämig.

Risotton går bra att äta som den är, emn servera gärna med en sallad, lite broccoli elelr kanske lite bacon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0