Rabarberglass

Snabbt och enkelt, och ett bra sätt att göra annat med rabarberna än bara sylt och paj.

Rabarberglass

6-7 stjälkar rabarber
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 krm askorbinsyra
1 kanelstång
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
ca 15-20 maränger

Skölj och skär rabarberna i bitar, ca 1-2 cm, och lägg i en gryta. Häll i socker, vatten, kanelstång och askorbinsyra. Koka tills rabarbern är mjuk. Ställ att svalna.
Häll grädden i en bunke, blanda i vaniljsocker och vispa tills grädden är medelhård. Krossa marängerna och vänd ner i grädden.
Klä en form/bunke i plastfolie så det blir lättare att få ur glassen ur den. Vänd ner rabarberkompotten i grädden, det gör inget om det blir marmorering i glassen så det behöver inte vara jämnt. Ställ i frysen och ät när den frusit ordentligt, efter några timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0