Smulpaj med rabarber

Ja, nu är det vår... eller faktiskt snarare sommar. Rabarberna börjar bli användbara så här kommer ett supergott recept på smulpaj. Det blir inte riktigt den klassiska rabarbersmaken, men det innebär bara att de som inte gillar rabarber också kan tycka om den. Helt ljuvligt god är den i alla fall, så gör gärna två på en gång, för de går åt.

Smulpaj med rabarber 6 bitar
100 gram smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära

Fyllning:
5-6 stjälkar rabarber
½ dl strösocker
ca 1-2 msk potatismjöl
1 tsk kanel

smör till formen.

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smöra formen ordentligt. Skölj och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar, och lägg i formen. Strö över strösocker, potatismjöl och kanel.

Blanda de torra ingredienserna till smuldegen i en skål. Dela smöret i små bitar och ha ned i skålen. Nyp ihop till en smulig konsistens och häll smulorna över rabarberna i formen.
Grädda ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.

Njut tillsammans med grädde eller vaniljglass, och trevligt sällskap.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0