Kärleksmums i vintermörkret

Ja, så här i djupaste januari så kan det vara gott med nåt varmt, sött och chokladigt i väntan på våren ;) Kärleksmums är ett klassiskt, enkelt och snabbt recept som passar de flesta. Den här smeten passar perfekt till en form på 30x30cm, har du ingen sån så ta en vanlig långpanna och gör en "vägg" av ugnsfolie så den blir lagom stor. Sen lägger du bakplåtspapper i den delen av pannan som du ska använda. Klassiskt så görs denna kaka med kokos, men eftersom ajg vill ha min lite mer allergivänlig så använder jag strössel istället, men det är en smaksak, man tar det man vill ha att pynta med helt enkelt.

Kärleksmums ca 16 bitar

3 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gram smör

Glasyr:
75 g smör
250 g florsocker
2 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker

strössel

  • sätt ugnen på 225 grader.
  • vispa ägg och socker pösigt
  • blanda i mjölken
  • blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, och rör sen ner i äggsmeten.
  • smält smöret och blanda i.
  • häll smeten i formen som du valt, och grädda i 10-15 minuter.
  • medan den står i ugnen gör du glasyren.
  • smält smöret och blanda med kaffet.
  • rör ner florsockret, kakaon och vaniljsockret.
  • när kakan är klar, bred glasyren ovanpå medans kakan fortfarande är varm
  • strö över strössel på en gång, innan glasyren stelnat.
  • skär kakan i rutor när den svalnat så glasyren stelnat.

karleksmums m strössel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0