Räkomelett
Ett perfekt alternativ att ha på påskbordet, julbordet eller bara som vanlig lunch. Den går snabbt och är enkel att göra, och blir supergod.
Räkomelett 4 port
8 ägg
3 dl grädde
3 dl vatten
salt
svartpeppar
50 gram smör
4 msk vetemjöl
4 dl vätska (mjölk eller grädde)
ca 200 gram skalade räkor
dill
salt
Vispa ägg, grädde, vatten, salt och svartpeppar till en jämn smet. Häll i en smord ugnsfast form och grädda på 175 grader i ca 25 minuter (tills den stannat).
Medan den står i ugnen gör du stuvningen. Smält smör i en gryta, och vispa ner mjölet i det. Häll på vätskan och låt koka ca 5 minuter. Rör i önska mängd räkor, färsk dill och salt.
När omeletten är klar vbreder du fyllningen över den, och om det behövs kan du värma lite till i ugnen. Är den lagom varm är det bara att servera.
Räkomelett 4 port
8 ägg
3 dl grädde
3 dl vatten
salt
svartpeppar
50 gram smör
4 msk vetemjöl
4 dl vätska (mjölk eller grädde)
ca 200 gram skalade räkor
dill
salt
Vispa ägg, grädde, vatten, salt och svartpeppar till en jämn smet. Häll i en smord ugnsfast form och grädda på 175 grader i ca 25 minuter (tills den stannat).
Medan den står i ugnen gör du stuvningen. Smält smör i en gryta, och vispa ner mjölet i det. Häll på vätskan och låt koka ca 5 minuter. Rör i önska mängd räkor, färsk dill och salt.
När omeletten är klar vbreder du fyllningen över den, och om det behövs kan du värma lite till i ugnen. Är den lagom varm är det bara att servera.
Kommentarer
Trackback