Vaniljdrömar!!
Nej inte sånna kakor som smälter i munnen, utan vaniljcupcakes. De är en uppenbarelse i vanilj och supergoda. Man kan använda precis vilket muffinsrecept man vill, men här nedan är det jag använde till blåbärsmuffinsen, och det funkar lika bra till de här med viss modifikation då.
Vaniljcupcakes 12 st
100 gram smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
200 g creamcheese
2 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
50 g smör (rumstempererat)
1 dl florsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ägg och strösocker luftigt.
Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsammans med ägg, mjölk och smör.
Vispa till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) ungefär 3/4 av formen.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt dem svalna.
Vispa ihop creamcheese, vispgrädde, vaniljsocker, smör och florsocker till en tjock smet som går att spritsa.
Spritsa på muffinsen, och garnera enligt egen smak.
Servera någorlunda omgående, inom några timmar om de står i rumstemperatur, ett dygn om de står i kylskåp.
Vaniljcupcakes 12 st
100 gram smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
200 g creamcheese
2 dl vispgrädde
4 tsk vaniljsocker
50 g smör (rumstempererat)
1 dl florsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Vispa ägg och strösocker luftigt.
Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsammans med ägg, mjölk och smör.
Vispa till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) ungefär 3/4 av formen.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt dem svalna.
Vispa ihop creamcheese, vispgrädde, vaniljsocker, smör och florsocker till en tjock smet som går att spritsa.
Spritsa på muffinsen, och garnera enligt egen smak.
Servera någorlunda omgående, inom några timmar om de står i rumstemperatur, ett dygn om de står i kylskåp.
Kommentarer
Trackback